Novembrové kávové útržky z Frankfurtu

Je 6:00 ráno. Frankfurt sa pomaly začína prebúdzať do krásneho jesenného rána. Po rannom behu, pri ktorom stretávam množstvo entuziastov, ktorí sa snažia nabudiť pred zajtrajším maratónom alebo dobehnúť kilometre, ktoré im chýbajú v naplnení svojich cieľov, sa vydám objavovať kávovú kultúru .

Mojou prvou zastávkou je jedna z prvých výberových kaviarní v meste a to ANIIS – Raum für Kaffeekultur. V celom priestore cítiť priateľskú atmosféru, mix kultúr a vôňu kávy. Na mlynčekoch stabilná ponuka JB Kaffee z Mníchova. Volím Etiópiu cez V60 a je to výborné rozhodnutie. Vracajú sa mi spomienky 2 roky dozadu, keď som tu prvý krát sedel a začal sa pohrávať s myšlienkou vlastnej kaviarne, ktorá má drží doteraz. Jedno z mojích obľúbených miest, ktoré sa oplatí navštíviť.

Aniis 1

Aniis3

Mojou druhou zastávkou je pražiareň Hoppenworth & Ploch. Kaviareň vyniká svojou jednoduchosťou, veľkým oknom cez ktoré si môžete užívať pohľadať na ulicu. A v neposlednom rade aj veľkou pražičkou a čerstvými vakmi s kávou, ktoré môžete vidieť v pozadí. Volím espresso z Tanzánie, ktoré mi poradí mladý barista. „Máme dobré vzťahy s farmármi v tejto krajine a stále sa nám podarí priniesť zaujímavé vzorky“.

Hoppenworth & Ploch

Mojou poslednou zastávkou dnes je “mekka” kávy Holy Cross Brewing Society. Poteším sa keď nájdeme voľné miesto. Usadíme sa a hneď sa pri mne zastaví usmievavá čašníčka. Opäť som sa nechal zlanáriť. O pár minút mi na stole leží filtrovaná káva. Práve pred chvíľou sme otvorili balíček jednej z najlepších pražiarní v Nemecku, naturálne spracovanú Etiópiou s arómou lesných plodov a chuťou jahôd a marmelády, zaručene Vám zlepší zvyšok Vášho dňa. S úsmevom jej odpoviem, že presne toto som potreboval. Nie je dôležité iba či to kafé chutí, a či je stolička na ktorej sedíte pohodlná. V tomto momente pochopím aký dôležitý je ľudský faktor v dnešnej dobe. Nazdravie!

Holy cross2

 

Matúš

Podeľte sa o svoje myšlienky